Subventiile incasate de la AJOFM influenteaza cifra de afaceri pentru inregistrare ca platitor de TVA?

Se pune intrebarea daca subventiile care se incaseaza de la AJOFM intra in calculul cifrei de afaceri care se compara cu plafonul de 300.000 lei pentru incadrare ca platitor de TVA.

Articolul 310 din Codul fiscal arata ca cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru compararea cu plafonul de 300.000 lei este constituită din valoarea totala, exclusiv taxa in situatia persoanelor impozabile care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainătate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b), a operatiunilor scutite cu drept de deducere si, daca nu sunt accesorii activitatii principale, a operatiunilor scutite fara drept de deducere prevazute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) si f).

Subventiile incasate de la AJOFM nu se incadreaza in definitia mentionata, asadar nu se vor include in calculul cifrei de afaceri care constituie baza de comparatie cu plafonul de 300.000 lei.

Sursa: https://www.contzilla.ro/subventiile-incasate-de-la-ajofm-influenteaza-cifra-de-afaceri-pentru-inregistrare-ca-platitor-de-tva/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *