Reactivarea contribuabililor care au fost declarati inactivi

logo_Antreprenori SMART

Contribuabilii declarati inactivi trebuie sa indeplineasca cumulativ anumite conditii pentru a fi reactivati.

Iata care sunt aceste conditii:

·         trebuie sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege;

·         sa nu inregistreze obligatii fiscale restante;

·         organul fiscal central sa constate ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat;

·         sa nu se afle in situatia pentru care a fost declarat inactiv, in cazul contribuabililor declarati inactivi aflati in inactivitate temporara inscrisa la Registrul Comertului/ au durata de functionare a societatii expirata/ nu mai are organe statutare/durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu este expirata.

·         In situatia in care un contribuabil indeplineste cumulativ conditiile de reactivare poate solicita reactivarea prin depunerea unei cereri la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat.

Dupa indeplinirea obligatiilor declarative, organul fiscal reactiveaza la cerere contribuabilii oentru care s-a deschis procedura insolventei in forma simplificata, care au intrat in faliment sau pentru care s-a pronuntat ori a fost adoptata o hotarare de dizolvare.

Reactivarea contribuabililor se face cu data comunicarii deciziei de reactivare.

In cazul in care inceteaza situatia de inactivitate fiscala care a condus la anularea inregistrarii in scopuri de TVA, organul fiscal atribuie, la cererea de inregistrare in scopuri de TVA a contribuabilului (Formularul 099), codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit initial, anterior anularii inregistrarii in scopuri de TVA.

Sursa: https://www.contzilla.ro/reactivarea-contribuabililor-ce-au-fost-declarati-inactivi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *