Programul IMM FACTOR de garantare a creditului comercial- OUG 146/2020

In MOF 780 din 26.08.2020 a fost publicata OUG nr. 146 privind aprobarea Programului IMM FACTOR, Produs de garantare a creditului comercial si a Schemei de ajutor de stat asociate acestuia.

Programul IMM FACTOR are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii, prin acordarea de facilitati de garantare de catre stat pentru creditele pe termen scurt acordate pentru finantarea creditului comercial.

Programul consta in acordarea de garantii de stat in favoarea fiecarui beneficiar participant in program pentru finantarile de tip factoring cu regres, denumite in continuare factoring, acordate de finantator, pe baza facturilor, in cadrul unui plafon de finantare cu caracter reinnoibil, garantat de catre stat, prin Ministerul Finantelor Publice, in procent de maximum 50% din valoarea finantarii de tip factoring acordata de finantator beneficiarului eligibil, exclusiv dobanzile, comisioanele si alte cheltuieli aferente finantarii garantate cu posibilitatea prelungirii finantarii de maximum 3 ori, pe perioade de pana la 12 luni.

Valoarea plafonului de garantare: maximum 5.000.000 lei/ beneficiar

Valoarea maxima a unei garantii pentru o facilitate de factoring, acordata beneficiarului pentru un debitor cedat: maximum 750.000 lei, pentru garantiile prevazute la alin. anterior.

Mai multe informatii despre criteriile/ conditiile pentru eligibilitate puteti afla de aici: https://www.contzilla.ro/oficial-programul-imm-factor-de-garantare-a-creditului-comercial-oug-146-2020/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *