Portal lansat de Comisia Europeana pentru facilitarea comertului international pentru firmele mici si mijlocii

Comunicat de presa, ANSVSA, 05.11.2020

La data de 16 octombrie 2020 Comisia Europeana a lansat portalul gratuit Access2Markets pentru a sprijini comertul intreprinderilor mici si mijlocii dincolo de granitele Uniunii Europene.

Noul portal raspunde solicitarilor partilor interesate de a explica mai bine acordurile comerciale si de a ajuta companiile sa se asigure ca produsele lor sunt eligibile pentru reduceri de taxe.

Uniunea Europeană are o mare retea de acorduri comerciale cu peste 70 de tari si regiuni si in prezent negociaza o serie de noi oferte.

Access2Markets transforma acest set complex de reguli in informatii practice, astfel incat firmele mai mici sa poata avea acces mai usor la informatii privind conditiile comerciale pentru importul de bunuri in Uniunea Europeana si pentru exportul de bunuri, in peste 120 de piete externe.

Portalul este optimizat pentru utilizare pe smartphone-uri si tablete, include o serie de functii suplimentare usor de utilizat pentru a ajuta oamenii de afaceri aă profite la maximum de acordurile comerciale ale UE gratuit.

Portalul Access2Markets poate fi accesat fie direct la: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content, fie accesand website-urile ANSVSA si DSVSA judetene şi a muncipiului Bucuresti.

Sursa: http://www.ansvsa.ro/comunicare/comunicate-ansvsa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *