POCU: Administratorii de grant trebuie sa isi asume pe propria raspundere atingerea plafonului de venituri pentru transa II a subventiilor catre start-upuri

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman a transmis o NOTA (NOTA DGPECU nr. 82980 din 22.10.2019_transa II), privind modalitatea de verificare a respectarii conditiilor pentru acordarea transei II de subventie pentru startup-urile infiintate prin POCU.

Potrivit documentului, Organismele Intermediare/AM POCU vor verifica in baza documentelor financiar-contabile dovada atingerii plafonului de venituri in cuantumul stabilit prin Ghidul Solicitantului – Conditii Specifice, conform obiectului/obiectelor de activitate stabilite in planul de afaceri (nu se aplica proiectelor finantate in cadrul obiectivelor 4.1/4.2).

Documentele justificative pentru cererea de plata/de rambursare pe care OIR/AM le verifica pentru indeplinirea plafonului (veniturile incasate pe obiectul/obiectele de activitate (Cod CAEN) din planurile de afaceri aprobate) sunt:

  • Balanta de verificare
  • Declaratia cu privire la indeplinirea conditiilor pentru acordarea transei II de subventie (conform modelului anexat la nota transmisa ieri). Administratorii de grant trebuie sa isi asume pe proprie raspundere ca IMMurile pentru care se solicita transa a II a de subventie au atins plafonul de venituri.

In situatia in care IMMul a incasat venituri si in cadrul altor activitati (coduri CAEN) care nu se regasesc in planul de afaceri aprobat la finantare, va trebui prezentata o balanta de verificare analitica in care vor fi detaliate distinct veniturile incasate pentru activitatea/activitatile (cod/coduri CAEN) aprobate in planul de afaceri finantat.

Documentul mai precizeaza ca pentru cererile de plata deja depuse, balanta de verificare (sintetica sau analitica, dupa caz) precum si declaratia cu privire la indeplinirea conditiilor pentru acordarea transei II de subventie vor fi depuse la cererea de rambursare aferenta cererii de plata. In cazul in care balanta de verificare (sintetica sau analitica, dupa caz) nu poate fi depusa la cererea de rambursare, va fi depusa ulterior la OIR, dar nu mai tarziu de 30.11.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *