Opinia Nationala – Workshop de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia

Workshop de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia

In cadrul Campaniei de promovare a Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” a avut loc primul Eveniment de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a organizat si sustinut Evenimentul de Sustinere si Promovare START-UP-uri in Regiunea Sud-Muntenia, conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi, la Pitesti, in data de 12 aprilie 2019, la Sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arges, Str. Republicii 63, in intervalul orar 10:00-14:30.

Evenimentul a fost de tip “workshop”, astfel incat a fost asigurat cadrul de promovare, schimbul de experienta intre antreprenori si crearea si dezvoltarea de parteneriate. Peste 50 de participanti (Antreprenori SMART si alti membri ai Grupului Tinta, Mentori, Antreprenori locali detinatori de START-UP-uri, reprezentanti ai mediului bancar, reprezentanti ai patronatelor locale, reprezentanti ai unor organizatii profesionale locale, reprezentanti ai mass media locale etc.), au discutat deschis despre mediul antreprenorial local si regional.

Temele abordate au fost diverse, acestea fiind sustinute de reprezentanti ai unor institutii profesionale locale, care au vorbit despre impactul antreprenoriatului asupra mediului de afaceri din Arges, de reprezentanti ai patronatelor locale, care au vorbit despre directiile de dezvoltare ale antreprenoriatului in judetul Arges, dar si despre problemele intampinate de antreprenorii din judet. Au fost propuse solutii pentru imbunatatirea cadrului de dezvoltare a antreprenoriatului in judetul Arges si a fost prezentat mediul bancar dedicat antreprenorilor.

Utile au fost prezentarile antreprenorilor locali detinatori de START-UP-uri, care au impartasit din experienta lor ca antreprenori. De asemenea, o tema importanta a fost referitoare la evolutia pietei muncii in regiune – prezentandu-se date statistice si studii despre specializarile personalului in anumite domenii.

Obiectivele Workshop-ului au fost atinse; s-au transmis informatii catre mediul antreprenorial local despre produsele/serviciile intreprinderilor nou infiintate, iar mesajele si informatiile transmise in cadrul Evenimentului au respectat principiul transparentei.

Evenimentul a avut ca scop principal sustinerea si promovarea pe piata locala si nationala a firmelor infiintate prin Proiect si a produselor/serviciilor acestora, in mediul antreprenorial local si regional. Participantii au fost sensibilizati cu privire la obiectivul general si la obiectivele specifice Proiectului.

Au fost colectate informatii si date utile privind stadiul actual si perspectivele de dezvoltare ale antreprenoriatului in judetul Arges, acestea fiind necesare pentru a elabora un studiu privind impactul programelor de sprijinire a antreprenoriatului asupra mediului de afaceri din regiunea de implementare.

In toate actiunile premergatoare Evenimentului, in timpul Evenimentului si dupa acesta au fost respectate toate elementele de identitate vizuala ale Proiectului, conform Manualului de Identitate Vizuala.

Participantii au considerat ca informatiile primite in cadrul Evenimentului au fost utile, necesare si eficace. Schimbul de experienta, abordarea problemelor cu care se confrunta si gasirea unor solutii au fost considerate productive. S-a remarcat un interes deosebit asupra temelor abordate.

Urmatoarele evenimente vor viza alte localitati din Regiunea Sud-Muntenia, iar abordarea va fi tot de tip „workshop”, aceasta ajutand la conectarea START-UP-urilor infiintate in cadrul Proiectului cu mediul antreprenorial local.

 

Expert PR, Loredana MEGA

Manager Proiect, Marin CRUCERU

Telefon: 021.312.23.01

E-mail: antreprenorismart@gmail.com

https://www.facebook.com/antreprenorismart

https://www.linkedin.com/company/antreprenori-smart/

http://antreprenorismart.ro

Articol publicat in Opinia Nationala, nr.857/ 16 aprilie 2019, pag.2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *