Opinia Nationala – interviu cu Mihaela Berteanu – Antreprenor SMART

Antreprenori SMART – Mihaela BERTEANU

SITHONIA CONSULTING SRL

In cadrul Etapei a II-a a ProiectuluiAntreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-iunie 2019 au fost infiintate 34 de START-UP-uri.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a finalizat conform Diagramei GANT, etapa de infiintare firme din cadrul subactivitatii SA 5.1 Infiintare firme, acordare subventii si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri.

In cadrul acestei etape au fost infiintate in Regiunea Sud- Muntenia 34 START UP-uri,
beneficiare a ajutorului de minimis.
Prin intermediul ziarului Opinia Nationala vom sa prezenta Antreprenorii SMART si firmele
infiintate in cadrul Proiectului.
Mihaela Berteanu este castigatoare a Competitiei Planurilor de Afaceri, din cadrul Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes”,
care si-a urmat visul de a deveni antreprenor, infiintand firma  – cu domeniul principal de activitate Alte forme de invatamant n.c.a.

Doamna Berteanu ne-a relatat despre experianta dumneaei in cadrul Proiectului si despre antreprenoriat:

Ce este un antreprenor in viziunea dumneavoastra? Ce calitati considerati ca trebuie sa aiba?

Antreprenor in viziunea mea inseamna- libertatea de ati asuma implinirea visurilor, poti avea viziunea evolutiei tale ca om, profesie, lider, manager si folosind instrumentul antreprenor poti decide viitorul tau. Pentru a deveni antreprenor este nevoie de viziune, de motivatie, de determinare, curaj, responsabilitate, incredere, rabdare, daruire, respect pentru oameni si munca, apoi de educatie permanenta atat pentru tine ca antreprenor, cat si pentru resursele umane care iti sunt alaturi in business.

In ce context ati auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si cum considerati ca a fost experienta dumneavoastra in cadrul Proiectului? Vi s-a parut complicat sa aplicati pentru Competitia Planurilor de Afaceri desfasurata in cadrul Proiectului?

Vestea cea buna despre acest Proiect a venit prin viu grai de la o prietena, care mi-a spus ca merge la un curs de antreprenoriat. Atunci m-am gandit ca mi-ar prinde bine un astfel de curs si afland ca mai este un loc m-am inscris imediat. Acest curs a aparut la momentul oportun pentru mine, avand in vedere faptul ca imi doream de ceva timp sa particip la astfel de cursuri si sa imi continui astfel pregatirea profesionala. In urma acestui curs am decis sa imi asum un proiect la care visam de ceva vreme. In cadrul Proiectului am intalnit o echipa de oameni minunati, rabdatori, perseverenti, care au insuflat incredere si au oferit suport permanent grupului de cursanti.

Ce v-a determinat sa deveniti antreprenor? Ce v-a inspirat pentru  ideea de afaceri care sta la baza infiintarii firmei dumneavoastra?

Factorul determinant in decizia de a deveni antreprenor a fost timpul. Timpul este  o resursa foarte importanta pentru viata, care trebuie folosita responsabil. Vreau sa decid pentru timpul din viata mea si antreprenoriatul iti permite acest privilegiu. Faptul ca lucrez cu oamenii este o bucurie si o permanenta provocare. Fiind trainer stiu ca am o responsabilitate fata de cursanti, si imi doresc ca in urma participarii la cursurile mele sa ii pot inspira sa valorifice toate resursele disponibile atat interne cat si externe si sa scoata la lumina tot ce-i mai bun in ei.

Ce inseamna pentru dumneavoastra succesul in afaceri?

Din punctul meu de vedere succesul in afaceri este dat de bucuria, emotia si satisfactia pe care o simti cand in urma deciziilor tale poti contura frumos atat viata ta, cat si a celor din jurul tau; atunci cand ii ai alaturi pe cei care isi asuma proiecte si care cred si se bazeaza pe viziunea ta. Succesul este drumul pe care alegi sa mergi zi de zi construind cararile evolutiei tale.

Au existat probleme care v-au intarziat infiintarea firmei?

Ma consider norocoasa pentru ca am intalnit in cadrul Proiectului o echipa pregatita profesional alaturi de care pasii de urmat au fost bine conturati; i-am simtit alaturi de mine atat professional, cat si emotional.

Ce planuri de viitor aveti ca antreprenor? Cum vedeti afacerea dumneavoastra peste 2 ani?

Tot ce sadim in prezent pas cu pas aici la Sithonia Consulting: implicare, responsabilitate, pregatire continua, o echipa unita si capabila, dorim sa aiba continuitate in viitor si sa formam generatii pregatite profesional in diverse domenii.

Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.ro/start-up/subactivitatea-sa-5-1/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii noi despre acestea. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website-ul: http://antreprenorismart.ro/.

Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.

Le dorim succes Antreprenorilor SMART in aceasta etapa importanta privind implementarea Planurilor de Afaceri!

Articol publicat in Opinia Nationala nr. 868/ 9 iulie 2019, pag. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *