Opinia Nationala – interviu cu Fanica Luca – Antreprenor SMART

Antreprenori SMART – Fanica Luca

BIJOUQUEEN SRL

In cadrul Etapei a II-a a ProiectuluiAntreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-iunie 2019 au fost infiintate 33 de START-UP-uri, iar dupa semnarea Contractelor de Subventie majoritatea a primit primele transe de finantare.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a incheiat in luna iulie, etapa de infiintare de firme din cadrul subactivitatii SA 5.1 Infiintare firme, acordare subventii si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri.

In Regiunea Sud- Muntenia, au debutat in afaceri, cu activitati specifice domeniului ales, 33 START UP-uri, beneficiare ale ajutorului de minimis.

Continuam seria interviurilor, inceputa in luna iunie, in ziarul Opinia Nationala, prin care ne dorim sa-i cunoasteti atat pe Antreprenorii SMART, cat si firmele infiintate de catre acestia in cadrul Proiectului.

Fanica Luca si-a descoperit pasiunea de a crea si manufactura bijuterii, iar prin Proiectul Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes”, a avut posibilitatea de a-si deschide propria afacere. A infiintat firma BIJOUQUEEN SRL – cu domeniul principal de activitate 3213 – Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare.

Doamna Luca ne-a povestit despre primii pasi in antreprenoriat si despre etapele parcurse de dumneaei in cadrul Proiectului, pana si-a vazut implinit visul de a avea propria afacere.

Dumneaei considera ca:

Un antreprenor reprezinta persoana care doreste sa isi vada ideile de afaceri puse in practica. Aceste idei se vor avea la baza cunostiintele pe care le are antreprenorul despre domeniul de activitate ales, respectiv, nisa de clienti careia i se adreseaza, nevoile acestora, dar si tot ce implica metode de promovare, vanzare si distributie. Antreprenorul este persoana care reuseste sa isi conduca cu succes propria afacere. Astfel, un antreprenor trebuie sa aiba cunostinte si abilitati in domeniul pe care doreste sa-l dezvolte, sa fie perseverent, sa aiba o atitudine pozitiva, iar in functie de domeniul ales acesta trebuie sa fie creativ, maleabil si motivat

.

In ce context ati auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si cum considerati ca a fost experienta dumneavoastra in cadrul Proiectului? Vi s-a parut complicat sa aplicati pentru Competitia Planurilor de Afaceri desfasurata in cadrul Proiectului?

Despre Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” am aflat de la Casa Personalului Didactic din Alexandria. In urma Cursurilor de Competenta Antreprenoriala, din cadrul Proiectului, mi-am consolidat cunostintele despre antreprenoriat si am invatat cum sa dezvolt un plan de afaceri. Dupa castigarea Competitiei Planurilor de Afaceri din cadrul Proiectului, am parcurs cu succes etapele urmatoare si anume infiintarea firmei si obtinerea primei transe de subventie

.

Ce v-a determinat sa deveniti antreprenor?

Am hotarat sa intru in antrepreoriat din dorinta de a ma dezvolta si de a experimenta lucruri noi. Scopul meu este sa ating obiectivele pe care mi le-am propus: sa dezvolt afacerea, sa o fac cunoscuta si sa obtin profit. Pentru acest lucru ma documentez in permanenta, urmaresc cerintele din piata, astfel incat sa fiu mereu pregatita si sa acopar nevoile clientilor

.

Ce v-a inspirat pentru ideea de afaceri care sta la baza infiintarii firmei dumneavoastra?

Ca surse inspirationale si de invatare utilizez mediul on-line pe specificul activitatii pe care o desfasor. De asemenea citesc carti de specialitate, si iau exemple de buna practica de la alti antreprenori.

Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.ro/smart-start-up-uri/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii noi despre acestea. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website-ul: http://antreprenorismart.ro/.

Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.

Mult succes Antreprenorilor SMART!

Articol publicat in Opinia Nationala nr. 874/27 august 2019, pag. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *