Opinia Nationala “Antreprenori SMART-Start in Afaceri”

ANTREPRENORI SMART- Start in Afaceri

In cadrul Etapei a II-a a ProiectuluiAntreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-mai 2019 au fost semnate 19 Contracte de Subventie si au fost acordate primele transe de finantare.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a demarat implementarea subactivitatii SA 5.1 Infiintare firme, acordare subventii si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri, incepand cu a doua jumatate a lunii martie 2019.

Aceasta subactivitate a debutat la momente diferite pentru fiecare antreprenor, in functie de incheierea activitatii de consultanta/mentorat, insa pana la sfarsitul lunii iunie 2019 toti castigatorii Competitiei Planurilor de Afaceri, care indeplinesc conditiile de eligibilitate vor incheia Contractele de Subventie si vor beneficia de primele transe de finantare.

In perioada martie-mai 2019, in Regiunea Sud- Muntenia, au debutat in afaceri, cu activitati specifice domeniului ales, 19 START UP-uri beneficiare a ajutorului de minimis:

 • SC BLOCKCHAIN CORPORATION SRL, Ialomita, Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul

 • OVS ACCOUNTING SRL, Dambovita, Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal

 • PERSOSHOP SRL, Dambovita, Alte activitati de tiparire n.c.a.

 • MARIS IRIMAR SYSTERS SRL, Dambovita, Comert cu amanuntul al covoarelor, carpetelor, tapetelor si altor acoperitoare de podea, in magazine specializate; Comert cu amanuntul al textilelor in magazine specializate

 • SC SERVICE GSM & MORE SRL, Dambovita, Repararea echipamentelor de comunicatii

 • SC EXTREME ADVERTISING & PUBLICITY SRL, Prahova, Alte activitati de tiparire n.c.a

 • SIA MEDICA HELP SRL, Prahova, Alte activitati referitoare la sanatatea umana

 • CROA BUSINESS OUTSOURCING SRL, Prahova, Activitati de consultanta pentru afaceri si management

 • SC SITHONIA CONSULTING SRL, Prahova, Alte forme de invatamant n.c.a.

 • SC OPTIM PLUS BIOREZONANTA SRL, Teleorman, Alte activitati referitoare la sanatatea umana

 • THE MUBY’S SRL, Arges, Alte activitati recreative si distractive n.c.a.

 • DENISSA NEW SALON SRL, Arges, Coafura si alte activitati de infrumusetare

 • SBS PC MEDIC SRL, Arges, Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul

 • THE FUN PLACE PITESTI SRL, Arges, Alte activitati recreative si distractive n.c.a.

 • SC GEO CLEAN MUSCEL SRL, Arges, Spalarea si curatarea (uscata) articolelor textile si a produselor din blana

 • EM DETAILING GARAGE SRL, Arges, Intretinerea si repararea autovehiculelor

 • MASTER OF OZON SRL, Arges, Activitati specializate de curatenie

 • PC GAMES BALOLAND ENTERTAINMENT SRL, Arges, Alte activitati recreative si distractive n.c.a.

 • TERRAGIS PRO SRL, Arges, Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea

Prima transa de finantare a fost acordata dupa semnarea Contractului de Subventie si a fost de maximum 75% din valoarea aprobata a Bugetului Planului de Afaceri, castigator in Competitia de Planuri de Afaceri. Ulterior acordarii primei transe din Subventie, Echipa de Experti Consultanta Antreprenoriala sub indrumarea Coordonatorului Activitate mentorat, infiintare si monitorizare firme, vor urmari modul in care sumele din Subventie sunt cheltuite, eligibilitatea cheltuielilor firmei, existenta fizica a echipamentelor achizitionate si existenta documentelor care atesta realizarea serviciilor achizitionate. Beneficiarii ajutorului de minimis vor face dovada ca respecta principiile economicitatii, eficientei si eficacitatii, pentru toate achizitiile de lucrari, bunuri si/sau servicii. A doua transa de Subventie se va acorda intr-o perioada de maximum 12 luni de la primirea primei transe, dupa evaluarea criteriilor de performanta si atingerea obiectivelor asumate prin Contractul de Subventie, respectiv venituri din activitatea finantata (cu codul CAEN principal din Planul de Afaceri aprobat) reprezentand minimum 30% din valoarea transei initiale.

In etapa de monitorizare a implementarii Planurilor de Afaceri, Expertii Consultanta Antreprenoriala vor realiza vizite de monitorizare la sediile firmelor, in cadrul carora vor intocmi Rapoarte de Monitorizare, vor efectua verificari financiar-contabile si vor documenta activitatile prin fotografii.

Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website sunt disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.ro/start-up/subactivitatea-sa-5-1/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii despre firmele noi infiintate. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website-ul: http://antreprenorismart.ro/.

Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.

Mult succes Antreprenorilor SMART in aceasta etapa importanta privind implementarea Planurilor de Afaceri!

Expert PR

Loredana MEGA

Manager Proiect

Marin CRUCERU

Telefon: 021.312.23.01

E-mail: antreprenorismart@gmail.com

https://www.facebook.com/antreprenorismart

http://antreprenorismart.ro

Articol publicat in Opinia Nationala, nr.862/ 28 mai 2019, pag.2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *