Modificari legislative de interes

Mai multe modificari asteptate de mediul economic au fost publicate in Monitorul Oficial si intra in vigoare in data de 05 iulie 2020.

·         Prin Legea nr. 102/2020 se abroga art. 14 din Legea nr. 31/1990 privind societatile, cu modificari ulterioare ce stabileau ca o persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat doar intr-o singura societate cu raspundere limitata.

Prin urmare, in urma abrogarii acestei restrictii, o persoana fizica sau o persoana juridica poate sa fie asociat unic la mai multe societati cu raspundere limitata. Legea nu impune un numar maxim.

·         Se abroga, de asemenea, interdictia ca in aceeasi incapere sa aiba sediu social doar o singura societate.

Practic, dupa intrarea in vigoare a Legii, in aceeasi incapere vor putea co-exista sedii sociale apartinand mai multor societati. Legea nu impune un numar maxim.

·         Nu se mai solicita acordul vecinilor atunci cand se infiinteaza o societate cu sediul social intr-un ansamblu rezidential, cu destinatia de locuinte.

De asemenea, de curand a mai aparut o modificare legislativa care elimina obligatia persoanelor fizice de a depune declaratia privind beneficiarul real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *