Modificari in privinta obligatiilor de plata catre bugetul general consolidat – ghiseul virtual de plati

logo_Antreprenori SMART

In MOF 767 din 21.08.2020 s-a publicat Hotararea nr. 692 din 19 august 2020 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.235/2010 privind aprobarea Sistemului national electronic de plata online a obligatiilor de plata catre bugetul general consolidat.

Se aduc urmatoarele modificari:

(1) Obligatiile de plata catre bugetul general consolidat se pot achita prin intermediul ghiseului virtual de plati, denumit “Sistemul national electronic de plata online”, denumit in continuare SNEP, ca parte componenta a Sistemului electronic national, denumit in continuare SEN, in conformitate cu termenii si conditiile prezentei hotarari.

(2) Suplimentar fata de platile prevăzute la alin. (1), prin intermediul ghiseului virtual de plati, se pot realiza, in conditiile prezentei hotarari, orice plati aferente prestarii oricarui serviciu public, inclusiv oricarui serviciu comunitar de utilitate publica, precum si orice plati aflate in legatura, directă sau indirecta, cu prestarea respectivului serviciu public. In vederea incasarii acestor plati, entitatile beneficiare ale respectivelor plati se vor inregistra in SNEP.

(3) Cheltuielile privind inregistrarea in SNEP si interfatarea, inclusiv cele aferente conectarii la acestea, sunt suportate de catre institutiile publice sau, in cazurile prevazute la alin. (2), de catre persoanele juridice care presteaza serviciul public sau de care entitatea beneficiara a sumelor platite prin intermediul ghiseului.

(4) În cazul serviciilor prevăzute la alin. (2), virarea sumelor incasate prin intermediul SNEP, in conturile persoanelor juridice care presteaza serviciile publice sau in conturile entitatilor beneficiare, se realizeaza printr-o singură tranzactie, in termen de maximum o zi lucrătoare de la data autorizarii tranzactiei, in conformitate cu metodologia stabilita in acest sens de catre Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei cu avizul Ministerului Finantelor Publice.

Normele metodologice, precum si normele tehnice privind Sistemul national electronic de plata online, se aprobă în 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *