Ghid pentru somajul tehnic

Firmele pot recurge la somaj tehnic, in contextul actual, pentru plata indemnizatiilor de concediu, in doua categorii de situatii.
Potrivit ordonantei, Guvernul va ajuta societatiile care au activitatea inchisa si firmele care si-au redus mult activitatea din cauza coronavirusului.
Firmele care pot beneficia de ajutor de la stat
Practic, cele doua categorii de firme pentru care se vor deconta indemnizatiile pentru angajatii trimisi temporar acasa sunt urmatoarele:
 restaurante, baruri, cafenele, hoteluri, institutii de spectacol, organizatori de targuri si/sau evenimente, etc care fie isi reduc, fie isi inchid activitatea;
 societatile care sunt afectate indirect de coronavirus (atat in perioada starii de urgenta, precum si in afara acestei perioade) si, in acelasi timp, nu pot plati salariile, pot sa beneficieze de subventionarea indemnizațiilor de somaj tehnic pentru maximum 75% dintre salariatii activi la momentul actual.


Citeste mai jos despre conditiile impuse celor doua categorii de firme pentru a obtine ajutorul de la stat si despre cum trebuie sa procedeze firmele pentru a depune solicitarea pentru plata indemnizatiilor din luna anterioara:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *