Cursuri si evenimente gratuite pentru antreprenorii romani

In 2020, statul roman ofera gratuit cursuri si evenimente pentru antreprenorii romani, prin trei programe de sprijin pentru firmele mici si mijlocii, pregatite de Ministerul Economiei, cu bani de la bugetul de stat.

In ultimele decenii, educatia antreprenoriala a devenit un pilon central al formarii continue, datorita contributiei efective la constientizarea beneficiarilor cu privire la rolul antreprenoriatului in societate si asupra capacitatii personale de a se adapta la o piata a muncii in continua schimbare.

Astfel, in fata provocarii globale, inovatia, abordarile creative, spiritul antreprenorial reprezinta posibile raspunsuri.

Femeia Antreprenor, cursurile EMPRETEC si Targul de Mestesuguri si Artizanat

Educatia antreprenoriala reprezinta mai mult decat pregatire privind modul in care se conduce o intreprindere (Comisia Europeana, 2014). Aceasta se refera la modalitatea de dezvoltare a atitudinilor, a competentelor si a cunostintelor antreprenoriale care ar trebui, pe scurt, sa permita punerea in practica a unei idei de afaceri.

Antreprenoriatul este vazut ca identificare de oportunitati dincolo de resursele pe care cineva le are. De aceea, cresterea economica, creativitatea, adaptabilitatea si inovatia sunt inglobate in ceea ce inseama spirit antreprenorial, fiind mai mult decat simpla creare a unei afaceri.

Programele, proiectele, cursurile, seminariile, etc antreprenoriale ofera o ocazie excelenta de conectare a sistemelor de invatamant cu economia locala, deoarece acestea se bazeaza pe activitati specifice proiectelor si pe participarea voluntara a antreprenorilor reali.

Astfel, persoanele fizice, persoanele fizice autorizate (PFA), inreprinderile familiale si SRL-urile sunt invitate sa participe la cursuri si evenimente de afaceri in Romania si in strainatate, dupa cum urmeaza:

  • Femeia Antreprenor 2020: 80 de femei de afaceri din Romania vor merge la evenimente de afaceri in strainatate;
  • Programul national UNCTAD/EMPRETEC, prin care se vor organiza cursuri de business in Romania, printr-un parteneriat intre Universitatea Harvard impreuna cu Management Systems International si McBeer & Co;
  • Targul national pentru artizanat si mestesuguri, prin care mximum 100 de persoane vor fi ajutate cu bani de transport si cazare pentru a merge la targ.

Pentru mai multe informatii, accesati: https://www.startupcafe.ro/idei-antreprenori/cursuri-evenimente-afaceri-gratis-romania-2020.htm

Dobrota Cristina Irina, P.R. Expert 

Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes

prantreprenorismart@gmail.com

http://antreprenorismart.ro/

http://portal.antreprenorismart.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *